Jeg vidste ikke, at politik er mig, før jeg stod midt i det.


Jeg var med fra start til slut med at formulere Vision Vojens og syntes, at det var og er vigtigt og spændende at arbejde med byudvikling, hvor jeg bor. Jette og jeg sad sene aftener og rettede til i den endelige rapport, så den blev så præcis og dækkende, som vi syntes, at den fortjente at blive. Det blev en god rapport, fordi så mange var med og bidrog med ideer og forslag, som gav retning for, hvordan byen kan udvikle sig. Der er stadig masser af forslag, som det giver mening at arbejde videre med. 


Alle byer fortjener et visionsarbejde, som giver fælles retning. Derfor glæder det mig, at landsbyerne nu kan få udarbejdet fokusplaner, som borgerforeninger og andre frivillige samles om og kan arbejde med. Det gør en forskel, når mennesker sætter sig ned og formulerer visioner sammen.  


Jeg kom med i visionsarbejdet, fordi jeg havde siddet som formand for først 3 år i dagplejen og siden ni år i børnehaven Skovreden. Vi blandede os i politikken fra børnenes side. Og jeg var med til at arrangere den første demonstration som jeg nogensinde har deltaget i. Det gav mening at drøfte, hvordan vores børn får en god hverdag i institutioner i de rammer, som nu engang er. Som ny i byen var det tilmed en genvej til at møde engagerede mennesker.  


Jeg har været frivillig så længe, jeg kan huske. Det tog jeg med mig fra Vojens Ungdomsskole, nu VGIE, hvor jeg var efterskoleelev i tre år. På samme skole som min mor, mine søskende, mine onkler og mine fætre og min svigermor har gået. Her forventede man, at vi tog hjem for at blive frivillige foreningsledere. Og jeg har mødt mange af mine efterskolekammerater rundt om i hele Sønderjylland som dem, der aktivt gik forrest i foreningerne. Jeg fik en instruktøruddannelse i gymnastik og et springhold for drenge 2-4 kl., da jeg kom hjem. Jeg har været frivillig i forening alle steder, hvor jeg har har boet. Jeg har undervist børn fra tre år og op og voksne damer op til 80 år i gymnastik, spring, leg og yoga.   


Mine forældre har altid bakket mig op i det, hvad jeg gør. Om det så var at rejse til Grønland som aupair, flytte til Aalborg for at studere eller gå ind i politik. Da jeg kom med min valgplakat og fortalte dem, at jeg stillede op for Socialdemokratiet, sagde de tillykke og beholdt stolt plakaten. Nå, så du er socialdemokrat. Som vestjyder fra Ribe-egnen rutter de ikke med tillægsordene. Da jeg besøgte dem næste gang, sagde min far – det var din farfar også. Og ja, da min far sagde det, var det som om jeg endelig forstod en hel masse ting meget bedre, som jeg egentlig allerede vidste i brudstykker.


Min farfar var landmand måtte flytte fra gården under den økonomiske krise i 1930’erne for at blive daglejer og vejmand. Mine farmor blev kogekone, rengøringskone og hjalp ved fødsler. Mine bedsteforældre har knoklet for at give min far og hans fem søskende en ordentlig opvækst med mad på bordet. For 1.000 kroner opsparede kroner købte de hus og anlagde køkkenhave, frugthave, æblelund, prydhave med stier alt sammen på magre, forblæste sandjorde, hvilket gav dem en ærefuld havepris. Min farfar blev socialdemokratisk sognerådsformand i samme historiske samtid som Stauning var værn mod kaos.  


Nu har jeg den første valgperiode bag mig og håber på endnu en eller flere. Jeg håber, at vi får en høj valgprocent ved kommunalvalget i november. Jeg krydser fingre for, at mange stemmer falder på Socialdemokratiet, og at jeg personligt får mange stemmer, hvilket giver mandat til at arbejde videre med at sikre ordentlighed og ansvarlighed i arbejdet med mennesker, miljø og klima, hvor vi bor.   


FAKTA 

Jeg er gift med Torben og vi har tre børn sammen. Simon på 23 år, der læser softwareudvikling. Emilie på 20 år, der holder sabbatår efter gymnasiet og Johanne på snart 17 år, der netop er startet på katedralskolen i Haderslev. Vi har en hund, som hedder Otto.


Jeg har ikke længere 'noget' jeg går til, men jeg går mindst 7.000 skridt hver dag i de grønne områder, hvor jeg bor og så laver jeg ti minutters yoga hver morgen. Jeg elsker gode film og serier, tykke romaner og tynde digtsamlinger. 


I byrådsperioden 2017-21 har jeg siddet i Socialudvalget som formand, i Landdistriktsudvalget som medlem, samt i Økonomiudvalget og Handicaprådet indtil juni 2019. Fra 2019 har jeg siddet i bestyrelsen for FGU Sønderjylland. Jeg er næstformand for §17.4 udvalg for klima og miljø, og jeg sidder i Vojens Hallernes Bestyrelse. Desuden sidder jeg i bestyrelsen for Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole, VGIE. 


Jeg er ansat på UC SYD, campus Haderslev, hvor jeg underviser i kommunikation og andre humanstiske fag på Ernæring og Sundhed, og jeg er arbejdsmiljørepræsentant i min afdeling.